Overweg Aalten aangepast

Nieuws

20 april 2018

Gemeente Aalten heeft per direct overweg in de Tuunterweg aangepast: alleen fietsers en ruiters kunnen deze overweg nog passeren.

Beperkt toegankelijk

Al langer bereiden ProRail en Aalten plannen voor om de onbewaakte overwegen in deze gemeente te beveiligen, beperkt toegankelijk te maken of geheel af te sluiten. Dit geldt ook voor de overweg aan de Tuunterweg. 

Overweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Het plan is deze overweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en daarnaast veiligheidsmaatregelen als spoorbomen en bellen toe te passen voor het overige verkeer. Voor een afsluiting is een verkeersbesluit nodig. Dat kost tijd. Vooruitlopend op het formele besluitvormingsproces is de overweg, naar aanleiding van het ongeval van woensdag, direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

Meer informatie

Voor meer informatie vanuit de gemeente Aalen: https://www.aalten.nl/in-de-gemeente/nieuwsberichten_42611/item/spoorwegovergang-tuunterweg-afgesloten-voor-gemotoriseerd-verkeer_73591.html  

Eerder bericht ProRail https://www.prorail.nl/omwonenden/nieuws/ongeval-op-overweg-aalten 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers