Spoorverdubbeling en nieuwe stations tussen Utrecht en Den Bosch

ProRail onderhoudt en vernieuwt regelmatig rails, wissels en stations voor een veilig en betrouwbaar spoor. Dit weekend worden er onder andere spoor en stations vernieuwd tussen Utrecht en Den Bosch. Bouwmanager Ronald Hazeu vertelt wat er tijdens het weekend gaat gebeuren.

Vernieuwen van het spoor: Den Bosch - Utrecht

De werkzaamheden

Het komende weekend gaan we diverse werkzaamheden uitvoeren voor het project Randstadspoor. Die werkzaamheden vinden zowel plaats aan het spoor, op de lijn tussen Utrecht en Den Bosch, als ook op een aantal stations die daar tussenin liggen.

Randstadspoor

Randstadspoor is een stervormig netwerk rondom Utrecht waarin stukken spoorverdubbeling gerealiseerd gaan worden. Om die spoorverdubbeling mogelijk te maken werken we in stapjes. Elk weekend dat we het spoor buiten gebruik hebben, kunnen we zo’n stapje uitvoeren. Uiteindelijk resulteert dit in meer sporen tussen Utrecht en Utrecht Lunetten.

Sporen buiten gebruik

Omdat er ook aan de bovenleiding gewerkt wordt, wordt de stroom afgesloten van het spoor waardoor er geen treinen kunnen rijden. Op zaterdag zullen er nog beperkt treinen rijden tussen Utrecht en Den Bosch. Die dag blijft er één spoor in gebruik. Op zondag zijn alle sporen buiten gebruik.

Kijk voor een volledig overzicht van de werkzaamheden en actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Gepubliceerd op