Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Timelapse: Ondertussen in Waddinxveen

Nieuws

15 mei 2017

Aannemer Gebroeders De Koning is samen met ProRail druk aan het bouwen aan de fiets- en voetgangerstunnel bij het station in aanbouw Waddinxveen Triangel. We hebben er een timelapse video van gemaakt. Kijken jullie een minuutje mee?

Bekijk: Timelapse station Waddinxveen Triangel

De bouw van het station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Reizigers kunnen in het voorjaar van 2018 opstappen op het nieuwe station. Vanaf dit najaar rijden er vier treinen per uur.

Tunnelontwerp

De fiets- en voetgangerstunnel maakt het station makkelijk bereikbaar. Bij het ontwerp van de tunnel is veel aandacht besteed aan licht en zicht, voor een prettige en sociaal veilige verbinding tussen Park Triangel en Coenecoop. Schuine wanden benadrukken het open karakter. Om de nieuwe tunnel wat vrolijker te maken heeft kunstenaar Ruud Kooger drie ontwerpen gemaakt van muurschilderingen. Wie wil kan stemmen op een van de ontwerpen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers