Video spoor- en stationsvernieuwing Naarden-Bussum

Station Naarden-Bussum is prachtig en dat willen we graag zo houden. Vandaag werd het startsein gegeven voor de restauratie en de verbetering van de stationsomgeving. Een eervol project van ProRail, NS en gemeente Gooise Meren. Daarnaast investeren we flink in het spoor bij Naarden-Bussum. Er is in augustus 23 dagen geen treinverkeer mogelijk. Bekijk in het filmpje wat we gaan doen.

Naarden-Bussum toe aan spoorvernieuwing

Monumentaal station

Op 15 mei gaven we in Naarden-Bussum dus het startschot voor het eerste deel van de verbouwing van het station. Het bouwbord is onthuld en we kunnen beginnen. Aannemer K_Dekker gaat allereerst aan de slag met perron 1. Door de spooraanpassing die eraan komt neemt het aantal reizigers op perron 1 toe. Het station wordt daarvoor beter toegankelijk gemaakt door een extra brede doorgang van de hal naar perron 1 te realiseren. Tevens wordt dit perron verbreed, zodat er meer ruimte voor reizigers ontstaat. De huidige fietsenstallingen worden verplaatst en krijgen een plek naast het perron. Er komen groenbakken en nieuw perronmeubilair. Het monumentale station van Naarden-Bussum wordt ook gerestaureerd.

Spooraanpassing

Diverse spoorprojecten in de omgeving van Naarden-Bussum gaan van start. Zo wordt het spoor rondom station Naarden-Bussum aangepast van 5 naar 2 sporen en worden wissels verwijderd. Daardoor kunnen treinen veiliger en sneller doorrijden.
Een onderdoorgang onder het spoor nabij de Karnemelksloot in Naarden zorgt ervoor dat de noord en zuidkant van het Naardermeer verbonden worden. Fietsers en wandelaars kunnen het bekende 'rondje Naardermeer' dan afmaken. Een aantal nieuwe faunapassages  zorgt ervoor dat dieren het spoor veilig kunnen oversteken.

Buitendienststelling: 23 dagen geen treinen

In augustus rijden er 23 dagen geen treinen omdat ProRail dan ruim 3 weken achter elkaar 24/7 werkt aan de spoor- en stationsvernieuwing. De werkzaamheden duren van 2 augustus tot en met 25 augustus. In die periode rijden er geen treinen tussen Hilversum/Bussum-Zuid en Weesp, en een beperkte periode ook geen of minder treinen tussen Weesp en Amsterdam Centraal/Amsterdam Zuid, Weesp en Almere/Amersfoort. Van woensdag 14 augustus tot en met vrijdag 23 augustus rijden geen tot zeer beperkt treinen tussen Weesp en Amsterdam Centraal. Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd, door bijvoorbeeld vervangend busvervoer of omreizen.

Gepubliceerd op