Waar werken we dit weekend?

Ook in het weekend van 25 en 26 juni wordt er door ProRail gewerkt aan de vernieuwing van het spoor. Zo vinden er onder andere grote werkzaamheden in plaats rondom Leeuwarden. Benieuwd wat we gaan doen?
Werkzaamheden DSSU Utrecht
Werkzaamheden DSSU Utrecht

Stavoren/Harlingen - Leeuwarden

Leeuwarden - Stavoren en Leeuwarden - Harlingen Haven

Dit zijn de enige spoortrajecten die nog niet zijn aangesloten bij de ProRail-verkeersleiding. Machinisten moeten op deze trajecten zelf nog een aantal seinen bedienen. Gezien de toenemende drukte op het spoor en de hogere veiligheidseisen die ProRail eraan stelt, is besloten de spoortrajecten bij het netwerk van ProRail aan te sluiten. Machinisten hoeven zich dan niet meer bezig te houden met het bedienen van de seinen. Door de aansluiting ziet de treindienstleider van ProRail straks automatisch waar de trein zich op het traject bevindt, dit vergroot de veiligheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de reisinformatie voor reizigers. 

N31 Harlingen

De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Friesland te verbeteren. De nieuwe N31 wordt een autoweg met 2 keer 2 rijstroken en komt grotendeels verdiept te liggen. In het weekend van 25 -28 juni schuiven we de spoorbrug in. De nieuwe spoorbrug komt hier over de weg heen te liggen.

Amersfoort - Apeldoorn 

Bij Barneveld Noord vernieuwen we 1,4 kilometer spoor met inzet van de grootste spoorvernieuwingstrein van Europa. Deze spectaculaire trein vervangt spoorstaven, dwarsliggers en ballast (grind) in een beweging. Je kunt deze bijzondere trein dit weekend van dichtbij aan het werk zien vanaf het transferium bij het station. We werken op dit traject aan maatregelen op de Valleilijn (Amersfoort - Ede-Wageningen), zodat de dienstregeling toeneemt in betrouwbaarheid. Treinen moeten daar sneller voor kunnen rijden en om dat veilig te laten gebeuren zijn er spooraanpassingen nodig. ProRail past seinen, wissels, bovenleiding en beveiliging aan en vernieuwt een deel van het spoor.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Station Roosendaal

De perronkappen van station Roosendaal worden geschilderd, hierdoor is er minder treinverkeer mogelijk en vertrekken treinen van gewijzigde vertreksporen.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check de reisplanner dus voor vertrek!

Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Gepubliceerd op