Wow! Facelift voor station Alkmaar

Nieuws

16 december 2015

Het 150 jaar oude station Alkmaar heeft een nieuwe, frisse look. De traverse over de sporen, de roltrappen en liften maken het station eigentijds en toegankelijk. De lichte entree van hout en glas sluit naadloos aan op de monumentale elementen van het elegante station. Kom je morgen kijken? Het Wisselgesprek staat er ook!

Opening traverse

Reizigers lopen vanaf donderdagmiddag 17 december half vier door de nieuwe traverse, die toegang geeft tot de perrons (uitnodiging_pdf). Een bijzonder feestje voor de reiziger, maar ook voor de gemeente Alkmaar, NS en ProRail. Samen met aannemer Strukton en architect VenhoevenCS architecture+urbanism is station Alkmaar in anderhalf jaar tijd in het nieuw gestoken. Inclusief nieuwe fietsenstallingen. Zo wordt het reizen van en naar station Alkmaar nog comfortabeler.

Alkmaar 150 jaar op het spoor

Station Alkmaar bestaat in december precies 150 jaar, net als de spoorlijn Alkmaar - Den Helder. De oplevering van het vernieuwde station valt dus mooi samen met het lustrum. Om dit te vieren hebben de partijen samen met de Historische Vereniging Alkmaar een fototentoonstelling ingericht. Vanaf 17 december is de tentoonstelling te bezichtigen in de kiosk onder de traverse. Tijdens de opening donderdagmiddag worden rondleidingen gegeven.

Opnames Wisselgesprek

Donderdagmiddag worden ook nieuwe opnames gemaakt met onze op 'Man bijt hond' geïnspireerde babbelbox, het Wisselgesprek. Tussen 15.00 en 18.00 uur staat onze filmcrew bij het station. Heb je een klacht, een bijzonder verhaal, een goede tip? Of wil je iemand een fijne kerst toewensen? Kom dan langs! 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers