Nieuw perronmeubilair voor vijf stations in Flevoland

ProRail is deze week begonnen met het vervangen van perronmeubilair op station Almere Poort. De komende maanden volgen ook andere stations op de Flevolijn: Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Lelystad Centrum. Eind september zijn we klaar.

Nieuwe inrichting

Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit doen wij door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Eerst verwijderen we de oude stalen banken en de objecten die in de weg staan. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Daarna plaatsen we nieuwe houten banken, abri’s, reisinformatiepanelen en prullenbakken. Tijdens de werkzaamheden is er drie tot vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de stations.

Meer van deze tijd

Bij het ontwerp is als uitgangspunt genomen dat de meubels comfortabel zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn wat betreft onderhoud en levensduur. De komende 10 jaar vervangt ProRail op een kleine 200 stations in Nederland het perronmeubilair. Dat zit een stuk beter, warmer en ruimer. 

Gepubliceerd op