Nieuwsberichten

Lege stations: zo maakten we ons sterk tegen corona

Nederlanders gaven de afgelopen maanden massaal gehoor aan de oproep om thuis te werken en blijven. Hierdoor kregen mensen met een vitaal beroep of noodzakelijke reis de ruimte in het openbaar vervoer. We willen jullie daarvoor bedanken. Én vragen om nog even vol te houden. Om de stations zo leeg mogelijk te houden, net als in deze video. Kijk maar eens!
Gepubliceerd op

Werk Willemsspoortunnel voorlopig klaar

Werkzaamheden in de Willemsspoortunnel - mei 2020
Het spoedwerk in de Rotterdamse Willemsspoortunnel is zaterdag 30 mei afgerond. Daarmee zijn we klaar voor dinsdag 2 juni. Dan gaan de treinen grotendeels weer rijden volgens de reguliere dienstregeling van voor de coronacrisis. Door de coronacrisis was het rustig op het spoor en konden we vooruitwerken, wat minder hinder oplevert voor reizigers. Nog steeds geldt dat het openbaar vervoer alleen bedoeld is voor noodzakelijke reizen. 
Gepubliceerd op

Spoorkanjers: ‘Ik mis de gezichtsexpressie door die mondkapjes’

Spoorkanjer Marloes Anneveldt van Blauwnet
Wat betekent het coronavirus voor jouw dagelijkse werk? In de serie 'Spoorkanjers' laten we mensen met een vitale functie aan het woord over doorwerken tijdens de coronapandemie. De allerlaatste spoorkanjer uit deze serie is Marloes, medewerker service & veiligheid voor Blauwnet in Overijssel. “Als een mondkapje je gezicht bedekt, moet je het veel meer hebben van je stem.”
Gepubliceerd op