Nieuwsberichten

Dinsdag normale dienstregeling, maar houd rekening met nasleep winterweer

Vanavond nog veel sneeuw, morgen normale dienstregeling.
Dinsdag 12 december 2017 start NS volgens de normale dienstregeling op. Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen, halen NS en ProRail alles uit de kast om het treinverkeer normaal te laten rijden. De verwachting is dat de huidige sneeuwval vanavond aanhoudt, waarbij lokaal tot 15 cm sneeuw kan vallen. Dit kan nog wel gevolgen hebben voor de situatie op het spoor, ook morgenochtend.

Station Boskoop Snijdelwijk geopend met koffie en chocola

Regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail stond maandagochtend vroeg op Boskoop Snijdelwijk om het spiksplinternieuwe station te openen. Dat deed zij samen met vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn en NS. De eerste treinen stopten zondag 10 december op het station op de route Alphen - Gouda. Maandag was er koffie en chocola voor de reizigers.

Winters weer houdt aan

Trein wordt door wegsleepdienst meegenomen
Het winterse weer houdt aan. Ook morgen, maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder door sneeuw voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.

Dienstregeling 2018 van start in de sneeuw

NS-trein rijdt door winters landschap
Zondag 10 december gaat de dienstregeling 2018 van start. Daarnaast wordt in het hele land winterweer verwacht met in ieder geval veel sneeuwval. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. Het is voor NS en ProRail belangrijk dat reizigers betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en rijden er zondag op een beperkt aantal trajecten minder treinen. NS adviseert reizigers hun reis van te voren goed te plannen via de Reisplanner.

‘Investeringen parkeerplaatsen meer dan welkom’

opstelterrein parkeerplaats
Vandaag is bekend geworden dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) 150 miljoen euro beschikbaar stelt aan ProRail voor extra parkeerplaatsen voor treinen. Investeringen in meer parkeerplaatsen zijn hard nodig om meer treinverkeer mogelijk te maken. ‘Meer dan welkom’, aldus John Voppen, directeur operatie van ProRail. ‘We kunnen dan de volgende stap maken naar nog meer treinen op het spoor’.