Foto's: spoorvernieuwing Cuijk

Nieuws

18 oktober 2017

In Cuijk wordt deze week zo'n 2500 meter spoor vernieuwd. Het gaat om spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen (ballast). Het werk wordt uitgevoerd door ProRail samen met Swietelsky.

Naast het vernieuwen van 2500 meter spoor, worden er ook twee wissels en een overpad vernieuwd. Een deel van het werk vindt plaats ter hoogte van het station en een ander deel van het werk vindt plaats bij de Maasbrug tussen Cuijk en Mook.

Bij de vernieuwing van het spoor worden grote machines ingezet
Bij de vernieuwing van het spoor worden grote machines ingezet

Even wat cijfers

Voor het vernieuwen van 2500 meter spoor zijn circa 4200 dwarsliggers nodig, 9 miljoen kilo spoorgrind (ballast) en 5000 meter spoorstaaf. Om de klus op tijd te klaren, wordt er 24 uur per dag doorgewerkt en zetten ProRail en Swietelsky in totaal zo'n 400 medewerkers in.

Een medewerker van Swietelsky last het spoor aan elkaar
Een medewerker van Swietelsky last het spoor aan elkaar

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

Graafmachine
Graafmachine

 

 


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers