Grote klus Eindhoven komend weekend afgemaakt

Nieuws

23 augustus 2017

Komend weekend wordt er opnieuw gewerkt aan het spoor tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch/Tilburg. Eerder deze maand werden er door ProRail in dit gebied vijftien wissels vernieuwd in negen dagen tijd. Dit weekendeinde vinden er diverse afrondende werkzaamheden plaats.

Zo moeten de vijftien nieuwe wissels nog worden voorzien van wisselverwarming. Daarnaast wordt de tijd ook benut om seinen langs het spoor te voorzien van duurzame ledverlichting. In de spoortunnel in Best wordt een vluchtdeur vernieuwd. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren tot en met maandagochtend 05:00 uur.

Gevolgen treinverkeer

Zaterdag en zondag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch en tussen Eindhoven en Tilburg. Tussen Boxtel en Tilburg Universiteit rijden sprinters in een aangepaste dienstregeling. Als alternatief vervoer zet NS voor haar reizigers bussen in. Ook wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies. Reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten afhankelijk van het traject en het tijdstip van reizen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers