Nieuw station Waddinxveen Triangel geopend

Nieuws

15 februari 2018

Onder luid tromgeroffel en in bijzijn van bewoners en bedrijven is donderdag 15 februari station Waddinxveen Triangel geopend. Het is het tweede nieuwe station op de lijn Alphen aan den Rijn – Gouda. Het nieuwe station is een schoolvoorbeeld van ProRail's ambitie om Nederland bereikbaarder te maken door te investeren in de haarvaten van onze spoorverbindingen.

Bekijk: Timelapse: bouw station Waddinxveen Triangel

De opening werd verricht door regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail, gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, wethouder Kees de Jong van gemeente Waddinxveen en regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau van NS. Cuijpers: "We zijn blij dat de provincie het heeft aangedurfd om flink te investeren in deze lijn en dat er nu een superdeluxe verbinding ligt tussen Alphen en Gouda: een grootsteedse voorziening in het groene hart."

Knappe klus

In iets meer dan een jaar tijd heeft aannemer Gebr. De Koning in opdracht van ProRail het station en een fiets- en voetgangerstunnel gebouwd. In maart brengt lokaal kunstenaar Ruud Kooger nog een muurschildering aan op de wanden van de tunnel, met typische Waddinxveense beelden. Het nieuwe stationsplein aangelegd, met een grote fietsenstalling, parkeerplaatsen en speciale kiss & ride-plaatsen, is door de gemeente Waddinxveen aangelegd.

Hoogwaardig OV in Zuid-Holland

Het nieuwe station maakt onderdeel uit van plannen voor hoogwaardig openbaar vervoer van de provincie Zuid-Holland. Samen met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn werkt de provincie aan verschillende maatregelen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Waddinxveen Triangel is een van de twee nieuwe stations op dit traject. Het andere station is Boskoop Snijdelwijk, waar reizigers sinds december 2017 van kunnen gebruikmaken. ProRail heeft het spoor tussen Alphen ad Rijn en Gouda aangepast zodat treinen vanaf september 2017 ieder kwartier kunnen rijden

R-net

Sinds december 2016 rijden er nieuwe treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn van de NS en rijden onder de vlag van R-Net. Onder deze naam rijden bussen, trams en metro’s en nu dus ook treinen in de randstad, allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers