Veel bezoekers op bouwplaatsen ProRail

Er was afgelopen zaterdag veel belangstelling voor onze projecten tijdens de Dag van de Bouw. ProRail gaf samen met aannemers een kijkje in de keuken van verschillende bouwlocaties. Het project Spoorzone Delft trok de meeste belangstelling; we hebben er ruim 5.000 bezoekers mogen ontvangen. Daarnaast waren ook de bouwplaatsen van station Breda, station Nijmegen Lent, station Zwolle en de onderdoorgangen in Bilthoven en Oldenzaal geopend.

ProRail en aannemers geven kijkje in de keuken op Dag van de Bouw

Zes van onze bouwplaatsen stellen hun deuren zaterdag open voor publiek:

Spoorzone Delft
Station Breda
Station Nijmegen Lent
Bilthoven (Soestdijkseweg)
Station Zwolle
Oldenzaal (Bisschop Balderikstraat)

Spoor- en stationsvernieuwing

ProRail werkt aan de vernieuwing van spoor en stations. Veel grote stations ondergaan momenteel een metamorfose. Ook is er vraag naar nieuwe regionale treinstations om steden of wijken aan te sluiten op het spoorwegnet. ProRail bouwt op veel plaatsen fietsenstallingen, liften en roltrappen zodat stations goed toegankelijk blijven voor alle gebruikers.

Investeringen in spoorprojecten

De investeringen in spoorprojecten zijn met 1,3 miljard euro ook in 2013 hoog. In totaal heeft ProRail zo’n 1200 spoorprojecten in beheer. De topprojecten zijn Spoorzone Delft, het nieuwe station Utrecht Centraal en de verdubbeling va sporen tussen Schiphol en Lelystad (OV SAAL). In 2014 neemt de totale omzet toe tot 1,4 miljard euro.

Gepubliceerd op