Veel spoorwerk bij Gouda en Rotterdam

Nieuws

23 oktober 2019

ProRail en aannemers werken van zaterdag 26 oktober vroeg in de ochtend tot en met zondag 27 oktober hard aan het spoor rondom Gouda en in Rotterdam. We gaan aan de slag bij de stations Gouda, Gouda Goverwelle, Capelle Schollevaar, Rotterdam Noord en Rotterdam Alexander.

Gouda en Gouda Goverwelle

De werkzaamheden bij Gouda bestaan dit keer uit het verwijderen van zeven wissels, het vernieuwen van een wissel en het weghalen van spoor 9. Het lagere gedeelte van perron 9 wordt op gelijke hoogte gebracht met de rest van het perron. 

Ook leggen we een veiligheidsvoorziening aan in het spoor in verband met de bouw van de nieuwe fietsenstalling bij het station. Bij Gouda Goverwelle installeren we vluchtdeuren in de geluidsschermen.

Rotterdam Noord en Rotterdam Alexander

Station Rotterdam Noord wordt de komende tijd toegankelijker gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat bewerkstelligen we door er een nieuwe trap en een nieuwe lift te bouwen. Dit weekend slaan we zogenoemde damwanden. Meer informatie vind je op prorail.nl/rotterdamnoord.
 
Op station Rotterdam Alexander werken we aan de perrons. Die moeten op de juiste hoogte worden gebracht, zodat reizigers in de toekomst gelijkvloers kunnen instappen of -rollen.

Cappelle Schollevaar

Niet al het werk is groots en meeslepend. Klein onderhoud kan soms mooi meegenomen worden als er toch al geen treinen rijden. Dat scheelt de reiziger een hoop overlast. Zo geven we op Station Cappelle Schollevaar de perronkappen een schilderbeurt.

Reisplanner

Door de werkzaamheden ligt het treinverkeer van, via en naar Gouda volledig stil. Raadpleeg voor vertrek de reisplanner van uw vervoerder voor de reismogelijkheden.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers