Veilig gewerkt, of gewoon geluk gehad?

Nieuws

16 maart 2018

Op vrijdag 16 maart staan medewerkers op bouwplaatsen en in bedrijven verspreid over heel Nederland stil bij veilig werken. Voor het tweede jaar op rij organiseren Bouwend Nederland en UNETO-VNI, samen met de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) en andere stakeholders deze Bewust Veilig Dag. ProRail ondersteunt dit initiatief en roept alle aannemers op om actief stil te staan bij veilig werken en extra aandacht aan veiligheid te geven.

Onze aannemers doen mee!

BAM reikt tijdens de Bewust Veilig Dag de gouden en zilveren helm uit aan eigen medewerkers voor de beste veiligheidsideeën. Ook organiseert het bedrijf een ‘safie’ fotoactie . VolkerRail staat vrijdag 16 maart in kleine groepjes stil bij veiligheid tijdens het werk. Dit doet zij onder andere door het spelen van een speciaal hiervoor gemaakt bordspel. In de BNR uitzending van 7 maart gaat het hierover, vanaf 12.20 minuten. Ook Strukton en Swietelsky doen mee met interne acties. Zo heeft Strukton Rail extra aandacht voor het gebruik van de smartphone op de werkvloer.

Het afgelopen jaar is op meer dan 2000 werklocaties van 150 bouw-, infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij veiligheid(sbewustzijn) op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en overige ketenpartners mee. 

Veiligheid 365 dagen per jaar

ProRail gaat voor een veilig spoor zonder ongevallen. Óók voor de mensen die op en rond het spoor werken. Samen met onze aannemers zorgen we dat niemand daarbij onnodig risico loopt. Zo hebben we als spoorbranche gezamenlijk afspraken gemaakt over veilig werken. We bekijken zorgvuldig of het treinverkeer tijdens werkzaamheden moet worden aangepast. En iedereen die op spoorwegterrein komt, moet daarvoor een geldig toegangsbewijs hebben. Met de Veiligheidsladder stimuleren we onze leveranciers om ook bewust veilig te werken. 

Gepubliceerd op vrijdag 16 maart 2018

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers