Vrijwilligers wachtruimte Gilze-Rijen in zonnetje gezet

Ze zijn de oren en ogen van het station. Zorgen ervoor dat de wachtruimte er iedere dag weer picobello uitziet en helpen de reizigers daar waar mogelijk. ProRail en NS zijn daarom heel trots op de vrijwilligers die gastheer of gastvrouw zijn op station Gilze-Rijen.

20170407 Gilze-Rijen zonder leader

Je kunt er schuilen als het slecht weer is, even snel naar het toilet gaan of dankzij de wifi je mail checken. En heb je een vraag dan kun je altijd terecht bij één van de vrijwilligers die optreden als gastheer of gastvrouw in de wachtruimte op station Gilze-Rijen. Mede dankzij hun inzet is het met recht ‘prettig wachten’ op dit station.

Ondersteuning vrijwilligers

ProRail en NS zijn heel blij met de inzet van deze kanjers en willen ze graag behouden. Daarom hebben ProRail, NS en de gemeente Gilze en Rijen afspraken gemaakt om de vrijwilligers ook in 2017 te blijven ondersteunen en zo de wachtruimte open te houden.

Ere wie ere toekomt

Samen met de vrijwilligers en de wethouder van de gemeente Gilze en Rijen werd de ondertekening van de afspraken gisterochtend gevierd in de wachtruimte. Natuurlijk werden de vrijwilligers daarbij in het zonnetje gezet: “Wij verbinden mensen, steden en bedrijven per spoor. Aangenaam reizen is daar een belangrijk onderdeel van. Op station Gilze-Rijen start de reis al prettig met inzet van vrijwilligers. Ik ben blij dat wij als ProRail kunnen bijdragen aan deze verbetering.”, aldus Inés Plasmans regiodirecteur Zuid van ProRail.

Ontwikkelingen Gilze-Rijen

De komende jaren staan er nogal wat ontwikkelingen op stapel in Gilze-Rijen. Zo wordt momenteel onderzocht hoe het plaatsen van geluidschermen goed kan samen gaan met de ambities van gemeente voor een perrontunnel en betere stationsomgeving. En er zijn plannen om de overweg Julianastraat beter en veiliger te maken. Zeker als het station verandert in een bouwput is de aanwezigheid van de vrijwilligers een groot pluspunt voor de reizigers. We hopen dan ook dat ze nog jaren willen blijven!

Gepubliceerd op

Gerelateerde onderwerpen