Waarom worden er bomen langs het spoor gekapt?

Waarom worden er bomen langs het spoor gekapt? Dit is een vraag die we vaak krijgen, zeker in deze tijd nu we extra druk zijn met kapwerkzaamheden. De reden dat we kappen is dat we willen voorkomen dat bomen op het spoor vallen en dat bladeren op de rails gladde sporen veroorzaken.

Waarom kapt ProRail bomen langs het spoor?

 

Broedseizoen

We kappen nu meer dan normaal. Binnenkort start namelijk het broedseizoen en dan zijn dit soort werkzaamheden enige tijd niet mogelijk. Een kijkje bij de werkzaamheden in Meppel laat zien waarom we bomen kappen en hoe dit zoal in zijn werk gaat.

Betrouwbaar spoor

Voor omwonenden kan het kappen van bomen een ingrijpende verandering voor hun omgeving betekenen. Dat begrijpen we heel goed, maar soms is het voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer heel belangrijk dat er geen bomen langs het spoor staan. Bomen kunnen omvallen en bladeren veroorzaken gladde sporen. Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. Zo houden we effectief een van de drukst bereden sporen van Europa aan de gang.

Meer informatie vind je in de blog 'Mag ProRail bomen snoeien en kappen langs het spoor' en de pagina over groenbeheer.

Gepubliceerd op