Werkzaamheden bij Alphen aan de Rijn voor een stiller spoor

Ook dit weekend werkt ProRail aan een betrouwbaar spoor, onder meer rondom Alphen aan de Rijn. Huub Veeneman, woordvoerder ProRail, vertelt wat er gaat gebeuren. Komend weekend gaan we hier allemaal werkzaamheden uitvoeren. Dat hebben we zo ingepland dat de reizigers er geen last van hebben. Die kunnen gewoon met de trein blijven reizen.

Werk aan het spoor - Alphen aan den Rijn

Extra meters spoor

Wat we gaan doen is 800 meter nieuw spoor aanleggen. Daarnaast, parallel daaraan, gaan we ook nog 150 meter extra spoor aanleggen en we gaan nog 2 wissels plaatsen zodat dit stukje grond gebruikt kan worden als rangeergebied. Ook komende weekenden, dus 1 weekend in mei en 3 weekenden in juni gaan we werkzaamheden uitvoeren op het traject Bodegraven – Alphen aan de Rijn. We gaan daar ook rails compleet vernieuwen, ook de kiezel die in en om de rails liggen worden vervangen. We gaan ook de dwarsliggers vervangen.

Stiller spoor

Door de aanpassingen ligt het spoor stabieler ligt. Dat is beter voor de trein, die kan zo stiller rijden. Dat is uiteindelijk voor iedereen prettig.

Kijk voor een volledig overzicht van de werkzaamheden en actuele reisinformatie op www.ns.nl

Gepubliceerd op