15 vernieuwde wissels in Eindhoven

Het is gelukt. In negen dagen tijd zijn 15 wissels aan de westzijde van station Eindhoven vernieuwd. Vanochtend vroeg werd het treinverkeer weer opgestart.

Toch altijd weer een spannend moment. Zijn we op tijd klaar om de treinen weer te laten rijden? Maar in Eindhoven was dat geen probleem. Vanochtend vroeg werd het spoor keurig op tijd weer vrijgegeven voor het treinverkeer. En rond 05:00 reed de eerste trein over de nieuwe wissels in de richting van Boxtel.

Weer als nieuw

De nieuwe wissels zijn het afgelopen weekend nog uitgebreid getest om zeker te weten dat ze goed functioneren. Waarschijnlijk zullen de meeste reizigers in de trein weinig verschil voelen. Toch is de vernieuwing uitermate belangrijk. Door tijdig te vernieuwen houden we het spoor in goede conditie.

Hard gewerkt

En natuurlijk een compliment voor de medewerkers van Swietelsky. Zij hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt om deze grote klus op tijd te kunnen klaren. We zijn blij dat alles goed is verlopen en de treinen weer kunnen rijden.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.