Station Gouda in de lift

INCLUSIEF PERSUITNODIGING

ProRail is in samenwerking met diverse belangenorganisaties, vervoerders, OV-autoriteiten, provincies en gemeenten op diverse stations in Nederland aan het werk om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo ook in Gouda waar deze werkzaamheden nu zijn afgerond. De trappen zijn verbreed, de roltrappen en liften zijn geinstalleerd en er zijn nieuwe perronkappen gebouwd. ProRail heeft het comfort van intercitystation Gouda verbeterd. 

 

Toegankelijkheid

ProRail werkt landelijk aan het toegankelijk maken van stations. Elk jaar worden meer stations beter toegankelijk gemaakt voor reizigers met een motorische of visuele beperking. Het maatregelenpakket bestaat uit verschillende onderdelen zoals het aanpassen van de perronhoogte om een gelijkvloerse instap in treinen mogelijk te maken, verbeteren van de bereikbaarheid van perrons met liften en hellingbanen en de zogenaamde ‘kleine maatregelen’ als perronrandmarkering en rolstoeltoegankelijke toiletten.

Persuitnodiging voor journalisten

Journalisten zijn uitgenodigd om bij het officiele moment van de (her)opening van intercitystation Gouda. De media zijn uitgenodigd om 10.00 uur 's ochtends op station Gouda op donderdag 31 januari 2013. Om 10.15 uur zal de openingshandeling worden uitgevoerd door de regiodirecteur van ProRail en de wethouder Verkeer & Vervoer van de gemeente Gouda. De lift wordt met een bijzondere act in gebruik genomen. Rond 11.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. Het adres is de hal van de station Gouda aan het Stationsplein.

Aanmelding en meer informatie

Voor meer informatie en om u aan te melden, stuurt u een mail naar: mercedes.grootscholten@prorail.nl of belt u naar 06 27 88 34 08 of 088 2313131. U kunt via het emailadres ook andere artist impressions van het station ontvangen.