Het laatste nieuws

Mooi en makkelijk binnenkomen op Den Haag Hollands Spoor

Wethouders Anne Mulder en Robert van Asten van Den Haag openden de entree samen met Helga Cuijpers (regiodirecteur Randstad Zuid van ProRail) en Magdalena Piotrowska (regiodirecteur Zuid van NS)
Na jaren van bouwen is station Den Haag Hollands Spoor klaar voor de toekomst. Vanochtend liepen reizigers via de prachtige nieuwe entree aan de kant van Laakkwartier. Een derde van alle reizigers zal hier gebruik van maken, bleek uit eerder onderzoek. Het station voldoet daarmee – en met de nieuwe winkels – beter aan de wensen van nu. Vandaag namen reizigers de entree officieel in gebruik.
Gepubliceerd op

Bloemen voor vernieuwd stationsgebied Zaandam


Een moderne spooroverbouwing in Zaanse stijl, een nieuwe stationsentree, winkels voor reizigers, een fietspad dat het centrum en West met elkaar verbindt en een fietsenstalling voor 1.400 fietsen. Stationsgebied Zaandam heeft een ware metamorfose ondergaan in de afgelopen twee jaar. 24 september werd het hele gebied in de bloemen gezet voor de feestelijke opening.
Gepubliceerd op

Persberichten

Opgelet! Van vrijdag t/m zondag geen tot beperkt treinverkeer rond Schiphol

Op zaterdag 17 november geen treinen maar bussen van en naar Schiphol

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 november voert ProRail diverse werkzaamheden uit rond Schiphol. Tijdens deze drie dagen rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal-Rotterdam.

Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport bussen in plaats van treinen.

 

Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen.

 

Op zondag 18 november rijden er op het traject Amsterdam Zuid - Schiphol Airport – Hoofddorp wel treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol Airport en Leiden – Schiphol Airport rijden dan nog steeds bussen.

 

Gepubliceerd op

Persuitnodiging: actie op overweg Den Dolder

Donderdagochtend 13 september om 08:00 uur vragen we aandacht voor het gedrag op en rond spoorwegovergangen in Nederland. Dit doen we op de overweg aan de Dolderseweg in Den Dolder. Dit is een overweg waar vaak onveilig gedrag wordt vertoond door spoorlopers, scholieren en automobilisten. Deze overweg staat symbool voor vele gevaarlijke spoorwegovergangen waar ProRail zo snel mogelijk vanaf wil. 

Gepubliceerd op

Altijd streven naar beter

Punctualiteit zondag 27 september 2020

95.1%
Bekijk voor meer cijfers ons prestatiedashboard

Overzicht bouwprojecten

Projectenkaart

Storingen

  • Roermond-Sittard
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

De komende 2 weken zijn er geen werkzaamheden gepland.