Persberichten

Persuitnodiging: start elektrificatie spoor Landgraaf-Herzogenrath

Volgend jaar direct van Maastricht naar Aachen

Hierbij nodigen wij u graag uit om op dinsdag 17 april aanwezig te zijn bij de eerste stap op weg naar een snelle, rechtstreekse verbinding tussen Duitsland en Zuid-Nederland. Eind april wordt een begin gemaakt met de elektrificatie van het spoortraject Landgraaf–Herzogenrath. Met de komst van een bovenleiding wordt de weg – of beter gezegd: het spoor –vrijgemaakt voor een snelle, rechtstreekse treinverbinding tussen Aachen, Maastricht en Liège, waarop Arriva straks haar gloednieuwe trein voor deze drie landen kan laten rijden.

Gepubliceerd op

Vernieuwde station Eindhoven feestelijk geopend!

Het vernieuwde station Eindhoven is vanmiddag officieel geopend. Dat gebeurde met een muzikale openingshandeling door staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS bestuurslid Susi Zijderveld, president-directeur Pier Eringa van ProRail, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant. 

Gepubliceerd op

Persuitnodiging: officiële opening station Eindhoven donderdag 22 maart

Na vijf jaar keihard werken is het vernieuwde station in Eindhoven klaar om feestelijk te worden geopend. Onder de kap is een geheel nieuwe reizigerspassage verrezen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is in de oude tunnel en de stationshal juist het monumentale karakter versterkt door authentieke elementen weer terug te brengen. NS, ProRail en de gemeente Eindhoven nodigen u graag uit voor de officiële opening op donderdag 22 maart in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Gepubliceerd op

Van zondagavond 4 maart tot en met donderdag 8 maart geen treinen Zandvoort- Haarlem

ProRail legt een natuurbrug aan in de duinen bij Zandvoort, zodat dieren het spoor veilig kunnen oversteken. In de week van 5 maart plaatst ProRail het brugdek over het spoor. Er kunnen geen treinen rijden op het traject Haarlem - Zandvoort van zondagavond 4 maart 21.30 uur tot en met donderdag 8 maart. NS zet bussen in. Check de Reisplanner voor vertrek.

Op maandag 5 maart worden de 28 betonnen liggers voor het dek van de brug op hun plek getakeld. De pers is van harte welkom. 

Gepubliceerd op

18 - 26 november: geen treinen maar bussen tussen Haarlem en Zandvoort

  • PERSUITNODIGING

Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november vernieuwt ProRail het spoor tussen Haarlem en Zandvoort. Ook start de bouw van natuurbrug Duinpoort. Gedurende negen dagen is geen treinverkeer mogelijk op dit traject, NS zet bussen in.

De pers is van harte welkom om dinsdagmiddag 21 november een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden in de duinen.

Gepubliceerd op

Persuitnodiging voor plaatsing nieuwe spoorbrug bij Utrecht

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 plaatsen ProRail, BAM Infra en HSM Steel Structures een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. De brug met een gewicht van meer dan 3000 ton komt vrijdagochtend in beweging en ligt zondagmiddag over het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen twee bestaande bruggen in. De pers is van harte welkom om het transport en de plaatsing bij te wonen. Het officiële startmoment van het transport is vrijdag 17 november om 09.00 uur.  

Gepubliceerd op