18 - 26 november: geen treinen maar bussen tussen Haarlem en Zandvoort

  • PERSUITNODIGING

Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november vernieuwt ProRail het spoor tussen Haarlem en Zandvoort. Ook start de bouw van natuurbrug Duinpoort. Gedurende negen dagen is geen treinverkeer mogelijk op dit traject, NS zet bussen in.

De pers is van harte welkom om dinsdagmiddag 21 november een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden in de duinen.

Spoorvernieuwing en aanleg ecoduct Duinpoort

Het spoor tussen Haarlem en Zandvoort wordt in negen dagen tijd vernieuwd. Omdat er tijdens deze werkzaamheden geen treinen rijden, kan ProRail ook het eerste landhoofd van de natuurbrug Duinpoort aanleggen. De liggers van de natuurbrug worden in maart 2018 geplaatst, in juni wordt de brug geopend.

Geen treinen maar bussen tussen Haarlem en Zandvoort

Vanwege omvangrijke werkzaamheden van ProRail aan het spoor tussen Zandvoort aan Zee, Overveen en Haarlem, rijden er van 18 tot en met 26 november geen treinen maar bussen.

Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt 15 - 30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation bij de bus in- en uit. Op station Haarlem begeleiden NS-medewerkers overstappende reizigers bij het geopende toegangspoortje. Ook op station Zandvoort aan Zee zijn extra NS-medewerkers aanwezig om reizigers te begeleiden.

Uitnodiging voor de pers en aanmelden

Op dinsdagmiddag 21 november is de pers van harte welkom om de werkzaamheden in de duinen te komen bekijken. We verzamelen om 14.30 uur in Zandvoort, hoek Wattstraat/'s Gravesandestraat. Aanmelden is verplicht in verband met veiligheisvoorschriften. Graag uiterlijk maandag 20 november, 13.00 uur een mail naar communicatie.randstad.noord@prorail.nl

Gepubliceerd op