Persuitnodiging: officiële opening station Eindhoven donderdag 22 maart

Na vijf jaar keihard werken is het vernieuwde station in Eindhoven klaar om feestelijk te worden geopend. Onder de kap is een geheel nieuwe reizigerspassage verrezen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is in de oude tunnel en de stationshal juist het monumentale karakter versterkt door authentieke elementen weer terug te brengen. NS, ProRail en de gemeente Eindhoven nodigen u graag uit voor de officiële opening op donderdag 22 maart in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Programma voor de pers donderdag 22 maart:

06:30 uur – 09:30 uur Uitdeelacties voor de reizigers

14:00 uur - 20:00 uur Culturele activiteiten met plaatselijke talenten op het station 

13:45 uur Ontvangst genodigden in de gerenoveerde stationsrestauratie ‘Brasserie de Restauratie’

Met korte speeches van: 

Staf Depla (wethouder gemeente Eindhoven)

Pier Eringa (president-directeur ProRail)

Susi Zijderveld (Raad van Bestuur NS)

Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant)

15:00 uur Feestelijke en muzikale openingshandeling in de stationshal aan de centrumzijde door staatsecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester John Jorritsma, president-directeur Pier Eringa van ProRail, NS bestuurslid Susi Zijderveld en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant

15:30 uur gelegenheid tot interviews

16:00 uur Einde officiële programma

17:00 – 20:00 uur Culturele activiteiten met plaatselijke talenten op het station

Samenwerking

De verbouwing van het monumentale station in Eindhoven is mogelijk geworden dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten van het project bedragen circa 70 miljoen euro en zijn gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Bij de bouw en het ontwerp waren in opdracht van ProRail en NS diverse mensen en bedrijven betrokken zoals onder meer architect Luc Veeger van design & consultancybureau Arcadis, architecte Stefanie Weser van TAK-architecten, bouwbedrijf Heijmans en restauratie- en renovatiespecialist De Bonth van Hulten.

Aanmelden media

Journalisten zijn van harte uitgenodigd voor de officiële opening van het station. Het is wel nodig u hiervoor aan te melden bij woordvoerder René Vegter van ProRail door een mailtje te sturen naar rene.vegter@prorail.nl. Meer informatie over station Eindhoven is te vinden op onze website en op de speciale facebookpagina. Daar vindt u ook meer informatie over de opening.

Gepubliceerd op