Persuitnodiging voor plaatsing nieuwe spoorbrug bij Utrecht

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 plaatsen ProRail, BAM Infra en HSM Steel Structures een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. De brug met een gewicht van meer dan 3000 ton komt vrijdagochtend in beweging en ligt zondagmiddag over het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen twee bestaande bruggen in. De pers is van harte welkom om het transport en de plaatsing bij te wonen. Het officiële startmoment van het transport is vrijdag 17 november om 09.00 uur.  

Programma

Vrijdagochtend 17 november, 09.00 uur: officiële start van het transport in aanwezigheid van Lot van Hooijdonk, wethouder, Wilbert Boon, directeur BAM Infra Multidisiplinaire Contracten en Ans Rietstra, directeur Projecten ProRail.

Vanaf 08.30 uur verzamelen in Pathé Cinemec, Berlijnplein 100, Utrecht. Daarna te voet naar de spoorbrug. Opgelet er geldt een omleiding naar Pathé Cinemec, volg de aangegeven omleidingen en zie: www.goedopweg.nl

Vrijdagmiddag 17 november van 14.00 tot 15.00 uur een persmoment over de voortgang van het transport bij de spoorbrug.Om 13.30 uur verzamelen bij Pathé Cinemec.

Zaterdag 18 november begint het transport om 10 uur 's ochtends, pers is welkom vanaf 09.30 uur bij Pathé Cinemec. Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een persmoment over de voortgang van het transport. Om 13.30 uur verzamelen bij Pathé Cinemec.

Op zondag 19 november wordt de brug tussen 05.00 uur en 07.00 uur over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. De naastgelegen gele brug is onder begeleiding beschikbaar voor aangemelde pers. Om 04.30 uur verzamelen bij Pathé Cinemec.

Vanaf het dak (zesde verdieping) van Pathé Cinemec is het transport zeer goed te volgen, ook voor de media.

Aanmelden

Graag uiterlijk donderdag 16 november, 14 uur via mercedes.grootscholten@prorail.nl

Achtergrondinfo:

De nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is onderdeel van de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Over de spoorverdubbeling is veel achtergrondinformatie en beeldmateriaal te vinden op: https://www.prorail.nl/projecten/utrecht-centraal-leidsche-rijn

Gepubliceerd op