Nieuwsberichten

Vernieuwing Almere Centrum

Almere Centrum busstation
Aannemer Hegeman is gestart met de eerste werkzaamheden. Begonnen is met sloopwerkzaamheden aan de kleine fietsenstalling en het heien van palen in en om het station aan de kant van het centrum. Daarna volgt het heien van een aantal palen bij de taxistandplaats en de kleine fietsenstalling. Volgens de huidige planning zijn half januari de funderingswerkzaamheden klaar. Daarna start het beter zichtbare bovengrondse werk; zoals het plaatsen van de nieuwe glazen gevel. In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen van zaterdag 21 november 01.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur. Het hele weekend werken er diverse aannemers in het station en aan de sporen.
Gepubliceerd op

Robuust, netjes en duurzaam

hekwerk perron Almere Centrum
ProRail en aannemer Hegeman hebben voor de werkzaamheden op station Almere Centrum gekozen voor een robuust duurzaam hekwerk. Het hekwerk moet de reizigers scheiden van de locatie waar gebouwd gaat worden. Dat is in de regel altijd een beetje rommelig, maar door de natuurlijke uitstraling van het hekwerk krijgt de werkplek een rustige en nette sfeer. Zo blijft een station in verbouwing toch een fijne plek om te verblijven. En: de hekken kunnen ook uitgerust worden met houten bloembakken. Of dat in de planning staat is nog niet bekend. Station Almere Centrum verandert komend jaar in een fris en helder station. De pleinen voor en achter het station sluiten straks in de nieuwe passage mooi op elkaar aan. Op de perrons komen nieuwe houten banken en wachtruimtes en beplanting. De hal krijgt glazen puien, een fris plafond en transparante liften. Dat zal zeker de veiligheid vergroten.
Gepubliceerd op

Start vernieuwing Almere Centrum

metamorfose_fase1_almere_centrum.png
Alles moet er straks weer schoon en fris uitzien. Een brede en overzichtelijke passage door de hal geeft reizigers uitzicht over het Stationsplein en het Mandelaplein. De bestrating van beide pleinen loopt door in de stationshal en hierdoor krijgt het vernieuwde station Almere Centrum twee voorkanten. Zo ziet het station er in december 2021 uit. Aandacht voor sfeer, veiligheid en klimaat, meer groen, minder steen en beton én waar de wind minder vat op heeft. Het station Almere Centrum uit 1987 wordt weer een aantrekkelijk station waar het fijn is binnenkomen of een reis te beginnen.
Gepubliceerd op

Opknapbeurt voor Almere Oostvaarders

Station Almere Oostvaarders
Soms is het ook voor een station nodig; een grondige opknapbeurt. Venko Schilderwerken BV start op 17 augustus met de werkzaamheden. Hekwerken worden vernieuwd en kapot tegelwerk in de tunnel en de trapopgangen naar spoor 1-2 en 3-4 vervangen. Gedurende de werkzaamheden kunnen de reizigers hinder ondervinden, doordat op het perron de trapopgang is versmald vanwege het plaatsen van een tijdelijke leuning. Ook kunnen vaste looproutes tijdelijk wijzigen.
Gepubliceerd op

Twee liften op station Almere Buiten in gebruik

poster Welkom
De vernieuwing van station Almere Buiten is in volle gang. En dan is altijd fijn om een nieuwtje te kunnen melden. Op maandag 8 juni 2020 zijn aan beide kanten van het station de liften in gebruik genomen. De hellingbanen zijn afgesloten. Deze worden komende weken verwijderd en de taluds worden voorzien van groen en beplanting. De werkzaamheden in Almere Buiten duren tot en met half juli 2020.
Gepubliceerd op