Verwijderen sporen en aanpassing bovenleiding

Nieuws

27 juli 2018

Station Coevorden was het 'keerpunt' voor goederentreinen richting het Europark. Na de aanleg van de spoorboog rijden deze goederentreinen direct naar het Europark. De vrijgekomen sporen bij het station worden nu verwijderd, waarna de gemeente Coevorden dit gebied opnieuw gaat inrichten. Ook leggen we een tunnel aan onder het spoor zodat het centrum van Coevorden direct verbonden wordt met De Holwert, de wijk achter het spoor.

Tussen de Wethouder J.B. Hemelweg en de Krimweg/Sallandsestraat verwijderen we twee sporen en vernieuwen we één spoor. Ook passen we de bovenleiding aan. Deze activiteiten worden uitgevoerd met behulp van o.a. werktreinen, vrachtwagens, kranen, shovels, slijpmotor en lasapparatuur. Een aantal werkzaamheden kunnen niet gelijktijdig met treinverkeer worden uitgevoerd. Daarom rijden er twee weekenden lang geen treinen in de richting Emmen en Zwolle. In deze weekenden werken we dag en nacht. Gedurende zes weken werken we voornamelijk overdag aan het spoor, met uitzondering van de geplande nachten in onderstaande tabel. We begrijpen dat dit voor omwonenden vervelend kan
zijn. Daarom proberen onze mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.
 

Werkzaamheden tussen de J.B. Hemelweg en de Krimweg/Sallandsestraat

Wanneer?Wat?

Vrijdag 10 augustus, 23:00 t/m maandag 13 augustus, 07:00 (aaneengesloten)

Het 'afkoppelen' van de oude sporen van de hoofdspoorlijn Zwolle-Emmen (werkzaamheden aan spoor, wissels en bovenleiding). + Werkzaamheden aan het spoor en wissel tussen de spoorbrug over de Stadsgracht en de Monierweg.
Maandag 13 augustus tot en met vrijdag 21 september (doordeweeks en overdag tussen 07:00 en 19:00 uur)Het opbreken en afvoeren van spoor en ballast (spoorgrind) en aanpassing van de bovenleiding.

Nachten van:

donderdag 6 op vrijdag 7 september;
vrijdag 7 op zaterdag 8 september;
zaterdag 8 op zondag 9 september;
zondag 9 op maandag 10 september
donderdag 13 op vrijdag 14 september;
vrijdag 14 op zaterdag 15 september;
zaterdag 15 op zondag 16 september;
zondag 16 op maandag 17 september.

(00:30 uur-07:00 uur)

 

Voornamelijk werkzaamheden aan de bovenleiding met railkranen en bovenleidingsmontagewagens.

Vrijdag 21 september, 23:00 t/m maandag 24 september, 07:00 uur (aaneengesloten)Aankoppelen van het nieuwe spoor op de hoofdspoorlijn Zwolle-Emmen (werkzaamheden aan spoor, wissels en bovenleiding).

Depot Parallelweg

Naast het spoor aan de Parallelweg (globaal ter hoogte van tankstation Van den Belt) richt de aannemer een depot in voor de aan- en afvoer van materialen. Het depot wordt gebruikt in de periode tussen 6 augustus en 24 september.

Spoorwegovergangen tijdelijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Meer informatie over de omleiding vindt u op de website van de gemeente of in het plaatselijke huis-aan-huisblad. De afsluitingen zijn:

Afsluiten overweg   Wanneer?
Wethouder J.B. HemelwegVrijdag 10 augustus, vanaf 23:00 tot en met maandag 13 augustus, 06:00 uur.
Krimweg/Sallandsestraat    Vrijdag 21 september, vanaf 23:00 uur tot en
met maandag 24 september, 06:00 uur.

Voetgangerstunnel en nieuwe fietsenstalling

Om ruimte te maken voor de nieuwe tunnel verhuist de fietsenstalling in september naar de rechterkant van het stationsgebouw, parallel aan het spoor, bij het parkeerterrein. Daarna beginnen we met de aanleg van de voetgangerstunnel bij het station.                       
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers