Volgende halte: Delft Campus

Nieuws

17 december 2019

Het is een feit: voortaan stap je niet meer uit op Delft Zuid, maar op Delft Campus, de nieuwe naam voor het tweede station van Delft. Niet alleen het station ondergaat een grote vernieuwing, ook het stationsgebied is volop in ontwikkeling. Gemeente Delft onthulde daarom samen met TU Delft, NS en ProRail de nieuwe naam.

Voorbereiden op groei

Helga Cuijpers, regiodirecteur van ProRail, "de nieuwe naam van het station past bij de grote vernieuwing van dit station. Over een paar jaar ken je het hier niet meer terug. Twee extra sporen, nieuwe perrons, een fiets- en voetgangerstunnel, liften en een opvallende, duurzame perronkap. Eind 2024 staat hier een toegankelijk en comfortabel station dat de groei van het aantal reizigers aan kan."

Investeren in het gebied

Gebiedswethouder Stephan Brandligt: “We vieren de start van de ontwikkeling van het stationsgebied Delft Campus. Naast de investeringen in de kwaliteit van het station en de frequentie van het openbaar vervoer wordt het stationsgebied een aantrekkelijke, levendige bestemming en verblijfsplek. Voetgangers staan centraal en de vier deelgebieden in het stationsgebied worden met elkaar verbonden.”

Alternatief voor station Delft

Namens de TU Delft liet Rob Mudde weten blij te zijn met de ontwikkeling van Station Delft Campus. De TU Delft werkt aan een duurzaam bereikbare campus. Het is goed nieuws dat station Delft Campus een flinke upgrade krijgt, dat er in de toekomst veel meer treinen gaan stoppen en dat het gebied er om heen aantrekkelijker wordt. Daarmee wordt dit station een goed alternatief voor het station Delft en kunnen de reizigersstromen zich spreiden.

Meer treinen

Frank Smits van de NS feliciteerde ook de reizigers met de ontwikkeling van Station Delft Campus. Over een aantal jaren stopt aan beide kanten van het spoor iedere 10 minuten een trein. NS draagt graag bij aan de mobiliteit en bereikbaarheid van dit station.

Attentie voor reizigers

Maandagochtend tussen 07.30 – 09.30 uur deelden gemeente Delft, NS en ProRail koffie en speciale spoorkoeken uit aan reizigers op de perrons van station Delft Campus.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers