Nieuwsberichten

Stationsgebied Driebergen-Zeist is opgeleverd

Documenten zijn getekend
Op 31 maart heeft het project Driebergen-Zeist een heugelijke mijlpaal bereikt. In een heel klein gezelschap en met voldoende afstand van elkaar vanwege de Coronacrisis, zijn door alle betrokkenen de handtekeningen gezet. Het project is daarmee door aannemer BAM opgeleverd aan opdrachtgever Prorail en overgedragen aan de diverse beheerders zoals de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, NS en ProRail.
Gepubliceerd op

Haal uw fiets uiterlijk 13 maart op!

De nieuwe fietsenstalling op station Driebergen-Zeist
Het stationsgebied Driebergen-Zeist heeft een 9-daagse buitendienststelling achter de rug. In deze negen dagen is het station afgebouwd. Alle fietsen die nog buiten stonden, moesten daarom uit het stationsgebied weg. De fietsenstalling van U-Stal is sinds woensdag 19 februari gesloten. Indien uw fiets hier nog stond, kunt u deze op afspraak afhalen.
Gepubliceerd op

Vanaf komend weekend geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en tussen Utrecht Centraal en Rhenen

Het vernieuwde station Driebergen-Zeist heeft zonnepanelen en een onderdoorgang
ProRail werkt van 22 februari tot en met 1 maart aan het in gebruik nemen van twee nieuwe sporen op station Driebergen-Zeist. Er rijden dan geen treinen tussen de stations Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en tussen Utrecht Centraal en Rhenen. NS zet bussen in. De buitendienststelling is onder meer nodig om de tijdelijke voetgangerstraverse weg te halen die nu over de sporen ligt. Ook worden de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik.
Gepubliceerd op

Spoorwegovergang Odijkerweg bij station Driebergen-Zeist gaat definitief dicht

Impressie van het stationsgebied Driebergen-Zeist
Vanaf maandag 16 december is de overweg Odijkerweg bij station Driebergen-Zeist definitief afgesloten voor alle verkeer. De Odijkerweg loopt dan van beide kanten richting de voormalige overweg dood. Alle verkeer gaat dan via de onderdoorgang in de Hoofdstraat. Maandagochtend staan er verkeersregelaars om het begin van deze nieuwe situatie in goede banen te leiden. Weer een overweg minder!
Gepubliceerd op