Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Informatiecentrum station Driebergen-Zeist feestelijk geopend

Nieuws

14 april 2017

Op woensdag 12 april is het informatiecentrum Stationsgebied Driebergen-Zeist feestelijk in gebruik genomen. De bouwtaart, speciaal ontworpen voor de opening, werd aangesneden door hoofduitvoerder Reinier Mieris van BAM Infra en bouwmanager Albert Hazeleger van ProRail Jacqueline Verbeek-Nijhof, gedeputeerde van de provincie Utrecht gaf het startsein voor het infocentrum.

Plannen bekijken

Alle plannen over het stationsgebied zijn terug te vinden op de informatiewanden in het informatiecentrum. De wanden zijn voorzien van foto’s, een filmpje en tekstuele uitleg. Met een Virtual Reality-bril kun je zelfs al wandelen in het nieuwe stationsgebied en de uiteindelijke situatie in 2020 bekijken. De ontwerpen van het nieuwe station zijn te zien, en ook hoe de nieuwe wegconstructie is ingericht en hoe de fietsenstalling eruit komt te zien. Tevens kunt u stap voor stap bekijken waar wij ons in het project begeven.

Historie station Driebergen-Zeist

In de gang naar het informatiecentrum zijn de wanden aangekleed met foto’s van de historie van het station. Wist u bijvoorbeeld dat vroeger op stations via de treinramen koffie werd verkocht aan reizigers? Zodra zij de koffie op hadden gooiden ze hun lege beker uit het raam. Een schoonmaker liep vervolgens met een prikker langs de rails om alle bekertjes weer op te ruimen.

Wilt u langskomen?

Het informatiecentrum is iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. U kunt in het informatiecentrum terecht met uw vragen over het gebied en zich laten informeren aan de hand van de informatiewanden of de aanwezige medewerker.

Het infocentrum en bouwcafé is gevestigd aan de Stationsweg 13 in Driebergen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers