Nieuwe app voor stationsgebied Driebergen-Zeist

...en een informatiecentrum

ProRail vernieuwt het stationsgebied Driebergen-Zeist en dat is best een ingrijpende operatie. Voor reizigers, automobilisten én omwonenden. Alle ontwikkelingen zijn op de voet te volgen door de app 'Driebergen-Zeist' te downloaden. En je kunt ook een bezoek brengen aan het nieuwe informatiecentrum.
Het stationsgebied Driebergen-Zeist wordt prachtig
Het stationsgebied Driebergen-Zeist wordt prachtig

Hoe is de app Driebergen-Zeist te downloaden?

De app Driebergen-Zeist bevat informatie over de stationsvernieuwing en een planning van de werkzaamheden die op stapel staan. Met foto's én met het laatste nieuws. De app werd ontwikkeld door ProRail en aannemer BAM en is te downloaden in de App Store en via Google Play.

Virtual reality in het informatiecentrum

Waarom wordt het stationsgebied Driebergen-Zeist vernieuwd? Wat gaat er gebeuren en wanneer? Hoe zit het met de geschiedenis van het stationsgebied? Die vragen worden beantwoord in het nieuwe informatiecentrum naast het station. De wanden zijn voorzien van foto’s, je kunt een filmpje bekijken en er is tekstuele uitleg. Met een Virtual Reality-bril kunnen bezoekers zelfs al wandelen in het nieuwe stationsgebied en de uiteindelijke situatie in 2020 bekijken. De ontwerpen van het nieuwe station zijn te zien, en ook hoe de nieuwe wegconstructie is ingericht en hoe de fietsenstalling eruit komt te zien. Tevens is stap voor stap te zien in welke fase het project zich bevindt. Het informatiecentrum is gevestigd aan de Stationsweg 13 in Driebergen en is iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom.

Samenwerking

ProRail werkt aan station Driebergen-Zeist in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Utrecht, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Dit jaar beginnen we met bouwen, en in 2020 is het station helemaal vernieuwd. BAM bouwt het stationsgebied in opdracht van ProRail.

 

Gepubliceerd op