Nieuwsberichten

Onderdoorgang laat verkeer Paterswoldseweg weer stromen

Een belangrijke verkeersader midden in de stad Groningen is na ruim een jaar weer open: vanaf vrijdagavond 13 december is de onderdoorgang Paterswoldseweg voor al het wegverkeer in gebruik. In de middag vond de feestelijke opening plaats. De onderdoorgang vervangt een drukke spoorwegovergang, waarmee veiligheid voor fietsers en voetgangers en doorstroming van het bus- en treinverkeer sterk verbetert. Fietsers konden al sinds november onder het spoor en de busbaan door.
Gepubliceerd op

ProRail trots op nieuwe onderdoorgang Paterswoldseweg Groningen

De onderdoorgang Paterswoldseweg is geopend voor wegverkeer.
Dorothé Wennekendonk, regiodirecteur Noordoost van ProRail, was vrijdag 13 december bij de opening van de nieuwe onderdoorgang in de stad Groningen: ‘De drukke overweg Paterswoldseweg is eindelijk opgeheven. De nieuwe onderdoorgang maakt dat mogelijk. Wat een geweldig goede verbetering voor de stad, de veiligheid en het treinverkeer!’
Gepubliceerd op

Twee Friese overwegen opgeruimd

De overweg Rijksstraatweg bij Hurdegaryp is uit het spoor gehaald.
Bij de Friese plaatsen Hurdegaryp en Feânwalden is in het weekend van 14 en 15 september een mooie stap gezet: maar liefst twee overwegen zijn definitief opgeheven en uit het spoor gehaald. Anne Zwiers, ProRaildirecteur Overwegen: "Dit is waar ProRail naartoe wil. Steeds minder overwegen in het spoor. Ik ben hier heel erg blij mee!".
Gepubliceerd op