Nieuwsberichten

Restwerkzaamheden Groningen Buitenpost

spoorligging
Aankomend weekend zijn er afrondende werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Buitenpost. Aannemer BAM heeft in de periode van 25 april t/m 5 mei veel werk verzet om het spoor gereed te maken voor de extra sneltrein die vanaf december gaat rijden. Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond. De aannemer zal daarom aankomend weekend onder andere werken aan de spoorligging van het spoor en beveiligingswerk ujitvoeren.
Gepubliceerd op

Spannende klus in Zuidhorn!

spoor
ProRail en spooraannemer BAM hebben op Koningsdag een wissel van 140 meter in het spoor aangebracht. Hier was een speciale machine voor nodig en meerdere grote trailers. Het wissel is onderdeel van spoorwerk tussen Groningen en Buitenpost, dat nog tot en met 4 mei duurt. Het doel: een extra sneltrein laten rijden tussen Groningen en Leeuwarden.
Gepubliceerd op

Spoorstremming en 3 overwegen afgesloten tijdens werkzaamheden

spoorstremmingen tijdens de werkzaamheden
We werken tussen Groningen en Leeuwarden aan het spoor van vrijdagavond 24 april, 20.00 uur tot en met maandag 4 mei. Tijdens de werkzaamheden in deze meivakantie rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april en van woensdag 29 april t/m maandag 4 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. In deze periode is het ook nodig 3 overwegen te sluiten. Het gaat hier om overweg Peizerweg in Groningen, Hoendiep in Vierverlaten en De Gast in Zuidhorn.
Gepubliceerd op