Onderdoorgang in Hurdegaryp vanaf 13 september gedeeltelijk open

De onderdoorgang is bijna af. Op dit moment bevestigt de aannemer de siertegels op de betonwanden in de onderdoorgang. Voor de veiligheid van de tegelaars en om hen de ruimte te geven het werk uit te voeren is vanaf vrijdag 13 september 17.00 uur één rijstrook open voor autoverkeer. Autoverkeer kan vanaf dat moment Hurdegaryp in vanaf de nieuwe rotonde door de onderdoorgang. Het autoverkeer vanuit Hurdegaryp naar Leeuwarden wordt omgeleid via Quatrebras. De omleidingsroute geldt tot uiterlijk 30 september om 17.00 uur. Daarna is de onderdoorgang open voor verkeer in beide richtingen. Fietsers kunnen de onderdoorgang in beide richtingen vanaf 13 september 17.00 uur gebruiken. Met de onderdoorgang is er straks een veilige kruising met het spoor en hoeft verkeer niet meer te wachten voor de trein.

Afsluiting rondweg N355

Op donderdag 12 september is de rondweg van Hurdegaryp afgesloten. Deze gaat aan het einde van de dag weer open. De turborotonde in de Noarderomwei (N355) is dan klaar.

Geen treinen maar bussen aankomend weekend

In het weekend van 14 en 15 september rijden er geen treinen maar bussen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Dan wordt aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Leeuwarden - Groningen. Gedurende deze treinvrije periode verwijderen we de overweg in de Rijksstraatweg. Verkeer kan de overweg vanaf 13 september niet meer gebruiken.

 

 

Gepubliceerd op