Nieuwsberichten

Staatssecretaris kiest Kopmaken Deventer en besluit tot uitstel vervolgfase

Staatssecretaris Wilma Mansveld
Op 16 juni 2014 heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu een bestuurlijk overleg gehad met de bestuurders uit alle betrokken regio’s over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Met name Amsterdam Centraal, Meteren – Boxtel en Oost-Nederland waren onderwerp van gesprek. In dit overleg heeft de staatssecretaris voor de Goederenroute Oost-Nederland de volgende beslissingen genomen:
Gepubliceerd op

Vervolg m.e.r.-procedure uitgesteld tot in ieder geval 2020

Cellulosetrein onderweg
De Goederenroute Oost-Nederland wordt pas gerealiseerd als die vanuit gebrek aan capaciteit op de bestaande routes noodzakelijk is. Volgens de nieuwste economische verwachtingen is de groei van het goederenvervoer per spoor lager dan eerder verwacht. Daardoor is er tot na 2030 voldoende capaciteit op de bestaande routes, met name via de Betuweroute.
Gepubliceerd op

Quick scan Noordtak

Traject Holten
Het Havenbedrijf Rotterdam en de provincies Gelderland en Overijssel hebben op 15 mei 2014 hun “Quick scan Noordtak” gepubliceerd. Deze scan beschrijft een globaal onderzoek naar een geheel nieuwe enkelsporige spoorlijn door de Achterhoek van Zevenaar, langs de A18/N18, naar Hengelo.
Gepubliceerd op