Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Megaklus Naarden-Bussum succesvol afgerond

Nieuws

26 augustus 2019

De treinen reden maandagmorgen 26 augustus weer stipt op tijd in het Gooi. Over spiksplinternieuwe sporen, overwegen, faunapassages en een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers. Reizigers liepen over de gloednieuwe tegelvloer in de stationshal. Met een lekkernij van ProRail en NS als dank voor hun geduld. Want 23 dagen geen treinen is niet niks!

Complimenten voor de harde werkers

ProRail, NS en aannemers Dura Vermeer en K. Dekker kregen maandagochtend bij het station veel complimenten van wethouder Eijbersen van gemeente Gooise Meren. De ruim drie weken durende klus aan het spoor en station Naarden-Bussum vergde een jarenlange voorbereiding en is prachtig op tijd afgerond. Petje af voor alle harde werkers die dag en nacht hebben doorgepakt!

Wat hebben we gedaan en waarom?

Het wordt steeds drukker op het Nederlandse spoor. Om ruimte te maken voor meer en snellere treinen moet ProRail het spoor zo efficiënt mogelijk inrichten. Na de werkzaamheden bij Naarden-Bussum kunnen treinen harder rijden, 130 kilometer per uur in plaats van 80. Dat levert forse tijdwinst op.

Timelapse

Het spoor, de seinen en de bovenleiding zijn vernieuwd. Een groot aantal wissels is verwijderd. Er liggen nu geen vijf maar twee sporen bij station Naarden-Bussum, de overwegen zijn daardoor veiliger. Er ligt een nieuwe onderdoorgang onder het spoor bij het Naardermeer, heel handig voor wandelaars en fietsers, die er over een paar maanden gebruik van kunnen maken. Voor dieren zijn nieuwe faunapassages aangelegd, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken. Kijk hier voor een animatie van alle werkzaamheden. En in de timelapse is al het werk van drie weken te zien in één minuut.

Bekijk: Timelapse spoorvernieuwing Naarden-Bussum

Station Naarden-Bussum

Het monumentale station Naarden-Bussum maken we beter toegankelijk. Doordat het emplacement is verdwenen en het aantal sporen is teruggebracht van vijf naar twee is er ruimte om aan de westkant een nieuwe toegang tot het station te maken. Zo kunnen reizigers makkelijker en sneller de perrons of de uitgangen bereiken. We zorgen er ook voor dat er bij de nieuwe ingang voldoende plek is om fietsen neer te zetten. Het station wordt gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Er ligt inmiddels een prachtige nieuwe vloer.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers