Zomerse werkzaamheden "De Vork"

Nieuws

10 augustus 2017

De werkzaamheden bij de Rouaanstraat en de Noorderzanddijk in Groningen zijn in volle gang. Op maandag 14 augustus gaan de treinen weer rijden. De werkzaamheden op de overwegen zijn dan klaar.

ProRail combineert werkzaamheden zoveel mogelijk, om zo voor reizigers en vervoerders zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Vanwege werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid rijden er van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus geen treinen. Een mooi moment om ook gelijk voor Groningen Spoorzone een overweg voor spoor- en treinpersoneel bij de Rouaanstraat te realiseren. Naast het realiseren van de overweg bij de Rouaanstraat bouwen we de Noorderzanddijk weer terug naar oorspronkelijke staat. Daarmee is vanaf 14 augustus de Noorderzanddijk weer openbaar toegankelijk.

Na de zomervakantie

Na de vakantie blijven we aan het werk in het gebied. We starten dan met het aanleggen van een drainagesysteem, zodat het water van het opstelterrein netjes afgevoerd wordt. Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. We gaan ook verder met het aanleggen van het archeologisch wandelpark. Onderdelen van het park zijn een aarden wal om het zicht op het opstelterrein te verminderen, een aantal watergangen, bomen en struiken, een wandelpad en twee kikkerpoelen. De verwachting is dat dit archeologisch wandelpark eind 2018 klaar is.

Vanaf 2020 staan op het opstelterrein in Haren treinen opgesteld. Daarna beginnen we met de werkzaamheden op station Groningen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers