Harselaartunnel Barneveld

In Barneveld kruist het spoor een invalsweg die steeds drukker wordt, de Stationsweg/Baron van Nagellstraat. ProRail vervangt in samenwerking met de gemeente Barneveld deze spoorwegovergang door een onderdoorgang. Zodat al het verkeer straks veilig en snel het spoor kan oversteken.

Onderdoorgang onder het spoor

Door Barneveld loopt het spoor Amersfoort-Apeldoorn. Op de Stationsweg/Baron van Nagellstraat – vlakbij station Barneveld Noord – kruisen spoor en weg elkaar nu bovengronds, wat zorgt voor oponthoud. Deze spoorwegovergang vervangen we door een onderdoorgang, de Harselaartunnel. Dat is veiliger en beter. Want op deze drukke plek neemt het autoverkeer de komende jaren toe.  

Ook voor fietsers en voetgangers

De Harselaartunnel krijgt twee enkele rijbanen voor auto’s. Aan de oostzijde van de rijbanen komt een breed fietspad, voor fietsers uit beide richtingen. Aan de andere kant van de rijbanen komt een pad voor langzaam verkeer, hoofdzakelijk voetgangers. 

Voor de Harselaartunnel werkt ProRail samen met de gemeente Barneveld. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.harselaartunnel.nl. Voor vragen kunt u ook mailen naar harselaartunnel@barneveld.nl

Impressie Harselaartunnel Barneveld

Kijk live mee!

Kijk mee met de bouw van de Harselaartunnel via de webcam.

Planning

 • Begin 2017:
  start voorbereidende werkzaamheden
 • Zomer 2017:
  start bouw tunnel
 • Eind 2018:
  tunnel  gereed voor gebruik
 • Medio 2019:
  alle werkzaamheden ten aanzien van de onderdoorgang gereed.

Contact