Alle seinen op groen voor spoorlijn Roodeschool - Eemshaven

Alle seinen staan op groen voor de verlenging van de spoorlijn tussen Groningen - Roodeschool naar de Eemshaven. De provincie Groningen, ProRail, de gemeente Eemsmond, AG Ems en Groningen Seaports zijn het eens geworden over het tracé. Het station van Roodeschool wordt verplaatst naar de Hooilandseweg en in de Eemshaven komt een nieuw station. Volgend voorjaar wordt begonnen met de aanpassingen aan het spoor; in april 2018 rijdt de eerste trein naar de Eemshaven.

Bron: Railinfra Solutions / Verebus engineering

Bron: Railinfra Solutions / Verebus engineering

Doorrijden naar Eemshaven

De trein gaat een aantal keren per dag doorrijden naar de Eemshaven: doordeweeks in het laagseizoen drie keer per dag en tijdens het hoogseizoen vier keer per dag. Voor de verbinding wordt drie kilometer nieuw spoor aangelegd. Daarnaast wordt ongeveer 4,3 kilometer bestaand goederenspoor aangepast. Ook wordt de beveiliging van het spoor verbeterd.

Aansluiting op veerdienst Borkum

In de Eemshaven sluit de trein aan op de veerdienst van en naar Borkum. Dit is goed voor het toerisme op Borkum en ook voor Groningen. Bewoners van Borkum kunnen sneller met de trein naar Groningen reizen.

Noordelijkst

De nieuwe spoorlijn is de noordelijkste spoorlijn van Nederland. Station Eemshaven neemt dan de plaats van het meest noordelijke station over van Roodeschool.

Gepubliceerd op