Foto-expositie Streets of the World

Nieuws

4 maart 2019

Station Amsterdam Zuid. Direct naast de bouwlocatie waar de toekomstige nieuwe stationspassage - de Brittenpassage - wordt opgebouwd, zijn vanaf 7 maart 2019 straatbeelden te bewonderen van 195 hoofdsteden, over een lengte van 230 meter. Fotograaf Jeroen Swolfs bereisde zeven jaar lang alle hoofdsteden van de wereld, om het leven op straat te fotograferen.

Bouw stationspassage

Terwijl wij bouwen aan de Brittenpassage, de extra onderdoorgang onder het straks geheel vernieuwde station Amsterdam Zuid, dient de schutting die het werkterrein afzet de komende anderhalf jaar als expositieruimte. Het project is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Amsterdam Zuidas, Hello Zuidas en bouwcombinatie ZuidPlus. Met Streets of the World krijgt de stationsomgeving tijdens de bouwwerkzaamheden, die zeker voor overlast zullen zorgen, ook weer iets terug.

Kijkje nemen

Ligt station Amsterdam Zuid op je reis? Loop dan beslist even naar buiten (richting Mahlerplein) om een kijkje te nemen. Je ziet een ontroerende en humoristische, verbijsterende en herkenbare, hartverwarmende en hartverscheurende fotocollectie. Jeroen Swolfs dwingt je te beseffen in wat voor prachtige en tegelijkertijd krankzinnige wereld we leven.

Zuidasdok

De bouw van de Brittenpassage is de eerste grote stap in de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, onderdeel van het project Zuidasdok. Hierin werken ProRail, de gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat samen aan de verbreding en ondertunneling van de Rijksweg A10 en de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het stationsgebied krijgt een nieuwe, groene inrichting.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers