Station Den Haag Centraal

Den Haag Centraal krijgt een compleet nieuw stationsgebouw, waar alle vormen van openbaar vervoer samenkomen. De verbouwing is nodig omdat het aantal reizigers de komende jaren zal verdubbelen. Het nieuwe station wordt volledig aangepast aan de wensen van deze tijd: licht, ruim en overzichtelijk.

Den Haag Centraal wordt verbouwd tot een levendig station waar reizen, wonen, werken en winkelen hand in hand gaan. De nieuwe gevels en de perrons zijn al klaar. En het station heeft een 22 meter hoog glazen dak gekregen, van 120 bij 96 meter, gedragen door slechts 8 kolommen. Dat maakt het station overdag licht en open. Ook ’s nachts is het station een baken van licht.

Stationshal begin 2016 helemaal af

De werkzaamheden zijn al ver gevorderd: onze laatste grote klus is de aanleg van een natuurstenen vloer in de hal, in combinatie met het aanbrengen van de definitieve camera's, bewegwijzering en de voorbereidingen voor OV-chippoortjes. NS bouwt nog enkele kiosken in de stationshal. Naar verwachting is de nieuwe hal begin 2016 helemaal; een ruim, licht en comfortabel station voor reizigers, passanten en omwonenden. ProRail verbouwt station Den Haag Centraal als gedelegeerd opdrachtgever namens de gemeente Den Haag.

Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

In het najaar van 2014 start ProRail met de aanleg van het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE). ProRail bouwt het Startstation in opdracht van de gemeente Den Haag.

Nieuws

Kom in gesprek met ProRail op Burendag

Met meer dan 7.000 kilometer spoor in Nederland heeft ProRail een van de meeste buren van Nederland. Vanwege de werkzaamheden en de actualiteiten rond het spoor, kunnen wij ons voorstellen dat onze buren graag met ons persoonlijk in gesprek willen gaan. Op 22 september is het landelijke Burendag. ProRail staat op verschillende locaties in Nederland om deze mogelijkheid voor onze buren te bieden.
Gepubliceerd op

Contact