Station Den Haag Centraal

Den Haag Centraal krijgt een compleet nieuw stationsgebouw, waar alle vormen van openbaar vervoer samenkomen. De verbouwing is nodig omdat het aantal reizigers de komende jaren zal verdubbelen. Het nieuwe station wordt volledig aangepast aan de wensen van deze tijd: licht, ruim en overzichtelijk.

Den Haag Centraal wordt verbouwd tot een levendig station waar reizen, wonen, werken en winkelen hand in hand gaan. De nieuwe gevels en de perrons zijn al klaar. En het station heeft een 22 meter hoog glazen dak gekregen, van 120 bij 96 meter, gedragen door slechts 8 kolommen. Dat maakt het station overdag licht en open. Ook ’s nachts is het station een baken van licht.

Stationshal begin 2016 helemaal af

De werkzaamheden zijn al ver gevorderd: onze laatste grote klus is de aanleg van een natuurstenen vloer in de hal, in combinatie met het aanbrengen van de definitieve camera's, bewegwijzering en de voorbereidingen voor OV-chippoortjes. NS bouwt nog enkele kiosken in de stationshal. Naar verwachting is de nieuwe hal begin 2016 helemaal; een ruim, licht en comfortabel station voor reizigers, passanten en omwonenden. ProRail verbouwt station Den Haag Centraal als gedelegeerd opdrachtgever namens de gemeente Den Haag.

Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

In het najaar van 2014 start ProRail met de aanleg van het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE). ProRail bouwt het Startstation in opdracht van de gemeente Den Haag.

Nieuws

De Ad Toet Heuvel op Kijkfhoek

Overhandiging van het straatnaambord aan scheidend directeur
Oud-KNV-directeur Ad Toet met Lars van Lierop (accountdirecteur Goederen), Inés Plasmans (directeur communicatie, links) en Wendy de Wild (hoofd public affairs & stakeholdermanagement) van ProRail.
Met zijn eigen heuvel op goederenemplacement Kijfhoek wordt Ad Toet door ProRail in het zonnetje gezet. Hij nam vorige maand afscheid als algemeen directeur van de KNV (Koninklijke Nederlandse Vervoer) en krijgt er nu de Ad Toet Heuvel van ProRail voor terug.

Contact