Nieuwsberichten

Video: Terugblik opening station Eindhoven

Onder grote belangstelling van Eindhovenaren, genodigden, journalisten en toevallige passanten werd donderdagmiddag het vernieuwde station Eindhoven geopend. In de prachtig gerestaureerde zuidhal gaven CEO Pier Eringa van ProRail, staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS bestuurslid Susi Zijderveld, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant een druk op de knop. Maar ook elders op het station waren er feestelijk activiteiten.
Gepubliceerd op

Vernieuwde station Eindhoven feestelijk geopend!

Opening station Eindhoven
Het vernieuwde station Eindhoven is vanmiddag officieel geopend. Dat gebeurde met een muzikale openingshandeling door staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS bestuurslid Susi Zijderveld, president-directeur Pier Eringa van ProRail, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.
Gepubliceerd op

Programma feestelijke opening

Programma opening
Morgen, donderdag 22 maart, wordt station Eindhoven officieel geopend. Na vijf jaar keihard werken is het vernieuwde station in Eindhoven klaar om feestelijk te worden geopend. Onder de kap is een geheel nieuwe reizigerspassage verrezen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is in de oude tunnel en de stationshal juist het monumentale karakter versterkt door authentieke elementen weer terug te brengen. NS, ProRail en de gemeente Eindhoven nodigen u graag uit om bij de officiële opening aanwezig te zijn.
Gepubliceerd op

22 maart feestelijke opening station Eindhoven

Gerenoveerde zuidhal station Eindhoven
Ken je de oude, lage, smalle tunnel van station Eindhoven nog? Na vijf jaar bouwen en renoveren is het station klaar. Met een brede en lichte reizigerspassage en veel verschillende winkels en voorzieningen. Waar brede trappen, liften en roltrappen de perrons voor iedereen bereikbaar maken. Het lichtkunstwerk 'Space' in de oude opgeknapte tunnel maakt wachten speciaal. Verder zijn beide entrees opgeknapt en de monumentale hal aan de zuidkant teruggebracht naar haar oude glorie. Ook krijgt het station weer een restaurant op de eerste verdieping. Dit maakt het station klaar voor het groeiend aantal reizigers.
Gepubliceerd op

Video: station Eindhoven door de ogen van de architecten

Hoe vernieuw je een station zodanig dat het met moderne voorzieningen voldoet aan de eisen van de tijd, past bij de stad en tegelijkertijd de oorspronkelijke uitstraling blijft behouden? Dat vraagt om een slim ontwerp, oog voor detail en gevoel voor sfeer. Terwijl architect Luc Veger van Arcadis de grote vernieuwing van het station op zich nam, boog architecte Stefanie Weser van TAK-architecten zich over de restauratie en het ontwerp van de klassieke zuidhal.
Gepubliceerd op