Vernieuwing station Ravenstein

Vernieuwde perrons, aangepaste hellingbanen, nieuwe zitplekken: het station van Ravenstein krijgt een flinke opknapbeurt. Zo worden de perrons comfortabeler én beter toegankelijk, voor iedereen. Het nieuwe station is eind november 2018 klaar.
Ravenstein

Vernieuwing perrons

De perrons van het station van Ravenstein zijn toe aan vernieuwing. Daarom vervangt ProRail de bestrating. Ook vernieuwen we de ‘keerwanden’: de overgang van het perron naar de rails. Verder vervangen we de verlichting en de omroepinstallatie. En we plaatsen nieuwe informatieborden, afvalbakken, zitplekken en abri’s. Daarmee is het station na de verbouwing comfortabeler én klaar voor de toekomst.

Beter toegankelijk

Tegelijk grijpen we deze gelegenheid aan om het station beter toegankelijk te maken. De perrons worden breder, waardoor er meer ruimte ontstaat. Ook passen we de hellingbanen voor fietsers en rolstoelen aan. Deze zijn daardoor beter geschikt voor mensen met een beperking.

Planning en gevolgen werkzaamheden

De werkzaamheden zijn al in volle gang en duren tot eind november 2018. Het meeste werk wordt uitgevoerd tussen 24 en 26 november. Tijdens deze dagen rijden er geen treinen. De andere weken werken we vooral ’s nachts en in het weekend. Hierdoor kunnen de treinen doordeweeks gewoon blijven rijden. Wel stoppen ze misschien op een andere plek op het perron dan u gewend bent. In het weekend rijden er minder of geen treinen. Check de actuele reisinformatie op www.ns.nl of bel 0900-9292.

Overlast waar mogelijk beperken

Het werk in de nacht en in het weekend kan vervelend zijn voor omwoners. Natuurlijk proberen we de overlast zo veel mogelijk te beperken. Zo zetten we de machines niet langer aan dan nodig.

Contact