Koning in Assen

Koning Willem-Alexander bezocht vrijdag 15 september stationsomgeving Assen en sprak ter plekke met ProRail medewerkers. Hier de foto's!

Gesprek

De Koning sprak met onze collega's over het vele werk dat aan de sporen in Assen is verricht. Het viel op hoe goed hij geïnformeerd was en de juiste vragen wist te stellen. ProRail paste het sporenplan bij Assen aan, in de eerste plaats om ruimte te maken voor de extra pendeltrein die in de spitsuren tussen Groningen en Assen rijdt. Deze trein moet bij Assen omkeren. We haalden ook wissels weg om de kans op storingen te verminderen, vernieuwden een aantal wissels en vernieuwden het volledige spoor. Samen met de gemeente werken we momenteel aan een nieuw station dat in 2018 in gebruik wordt genomen. 

Postzegel

We mochten ook vertellen over de logistieke uitdagingen binnen het project, want we werken met veel partijen in de beperkte ruimte van het stationsgebied. En met veel partijen op een 'postzegel' samenwerken vraagt om overleg en coördinatie. Als dat goed verloopt zoals in Assen het geval is bereik je samen mooie resultaten. We zijn trots op wat er in samenwerking is bereikt!

Blauwe As

De Koning startte zijn bezoek om 14.30 uur bij de Willem III brug in Assen. Na een wandeling en een rondvaart met o.a. burgemeester M. Out, Commissaris van de Koning J. van Aartsen en kamerheer M. Boom verrichtte hij de opening van De Blauwe As vaarroute.

 

 

Gepubliceerd op