Damwanden bouwkuip Oostriklaan

Nieuws

16 oktober 2017

Aan de zuidkant van station Deventer Colmschate beginnen we met het maken van een bouwkuip. Hiervoor moeten eerst damwanden worden ingebracht. Deze werkzaamheden vinden overdag en door de week plaats in de periode tussen donderdag 19 oktober en vrijdag 3 november (tussen 07:00 en 19:00 uur). Vanuit oogpunt van zorgvuldigheid wordt het bouwproces nauwlettend gevolgd met meetapparatuur dat op panden in de nabijheid is aangebracht.

Weekendwerkzaamheden 4-6 november

Tijdens het weekend van 4 november aanstaande rijden er geen treinen tussen Deventer en Oldenzaal. Het spoor is dan 'buitendienst'.  In dit weekend werkt aannemer Van Spijker Infrabouw in en nabij het spoor. We werken van zaterdag 4 november 01:00 tot maandag 6 november, 05:00 aaneengesloten op en bij station Deventer Colmschate. Werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van damwanden in / nabij het spoor, het slopen van het stationsgebouw aan de noordzijde en werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Hinder werkzaamheden

De overweg in de Oostriklaan hoeft niet te worden afgesloten voor het verkeer. Wel kan er mogelijk enige verkeershinder zijn door de verschillende benodigde transporten ter plaatse. De werkzaamheden veroorzaken geluid-en of trillingshinder. Wij begrijpen dat dit vervelend voor omwonenden kan zijn. Onze mensen proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving, bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Vervolg

Nadat de damwanden zijn aangebracht, wordt de bouwkuip ontgraven. Daarna beginnen we met het storten van het beton voor het deel van de tunnel dat tijdens de volgende 'treinvrije periode' in mei 2018 wordt ingeschoven.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers