Utrecht Centraal - Leidsche Rijn

Om tussen Utrecht Centraal en Woerden het groeiende aantal reizigers aan te kunnen, hebben we het spoor verdubbeld. De sporen tussen Vleuten en Leidsche Rijn waren in 2010 al gereed. En sinds oktober 2018 heeft ook het traject tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn vier sporen.

Meer spoor Utrecht Centraal - Leidsche Rijn

Tussen stations Leidsche Rijn en Utrecht Centraal verdubbelden we over een lengte van bijna 2 km het aantal sporen van twee naar vier. Voor deze spoorverdubbeling bouwde ProRail een extra brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, die tussen de huidige brug en de Hogeweidebrug in ligt. De bestaande spoorbrug is verhoogd en stiller gemaakt. Het viaduct bij de Thomas à Kempisweg is verbreed en verlengd. In het eerste kwartaal van 2019 voeren we alleen nog afrondende werkzaamheden uit.
Op het YouTube-kanaal van ProRail vind je verschillende video’s over de plaatsing van de brug. Bekijk de afspeellijst Spoorverdubbeling Utrecht.

Randstadspoor

De spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is de afsluiting van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen, en nieuwe en comfortabele stations in de regio Utrecht. Daarmee creëerden in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ruimte voor meer treinen, voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen.

Voorbereidingen plaatsing nieuwe spoorbrug

Nieuws

Video: Stations Randstadspoor rond Utrecht onmisbaar

Utrecht is hét spoorknooppunt van Nederland
Utrecht is hét spoorknooppunt van Nederland
Het aantal in- en uitstappende reizigers op de zeven 'nieuwe' stations rond Utrecht groeit harder dan in de rest van het land. De stations Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum, Tiel Passewaaij en Utrecht Vaartsche Rijn zijn gebouwd als onderdeel van Randstadspoor: de spoorverdubbeling en zeven nieuwe Sprinterstations in de regio Utrecht. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de duurzame mobiliteit in de regio Utrecht en heeft zijn kracht daarmee ruimschoots bewezen.
Gepubliceerd op

Welke spoorwerkzaamheden zijn er in uw buurt?

Documenten

Contact