UPDATE: viaduct Cartesiusweg Utrecht gefaseerd open voor verkeer

Update 12.30 uur

Het viaduct aan de Cartesiusweg in Utrecht wordt vanmiddag gefaseerd weer opengesteld voor het verkeer. Van noord naar zuid komt er 1 rijbaan beschikbaar. Deze situatie geldt voorlopig voor een week.
Tijdens sloopwerkzaamheden is het viaduct over de Cartesiusweg in Utrecht verschoven.

Als eerste wordt vanmiddag het fietspad aan de oostzijde opengesteld. Daar kunnen fietsers in beide richtingen gebruik van maken. Daarna gaan gefaseerd de rijstroken voor het autoverkeer open. Van noord naar zuid komt er 1 rijbaan beschikbaar omdat aan deze zijde de platte wagens staan die het viaduct ondersteunen. Rondom deze wagens wordt een barrière geplaatst.

Hoe nu verder? 

De nieuwe verkeerssituatie geldt in ieder geval voor de komende week. In de tussentijd gaan ProRail en de aannemer samen met de gemeente bekijken wat er nodig is om ook de overige rijbanen open te kunnen stellen voor het verkeer. Daarnaast blijft de aannemer het viaduct permanent monitoren. 

Oorspronkelijk bericht

Donderdag 7 juni is tijdens sloopwerkzaamheden het treinviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht verschoven. In overleg met de gemeente en aannemer BAM is besloten tijdelijk geen wegverkeer onder het viaduct door te laten. Aan het einde van vrijdagochtend 8 juni beslissen we of het wegverkeer ter plaatse weer mag gaan rijden. In verband met de sloopwerkzaamheden is het viaduct voor treinverkeer buiten gebruik. Treinverkeer ondervindt dus geen hinder.

Met man en macht is donderdagavond gewerkt om het viaduct extra te ondersteunen. Rond 22.30 uur was het viaduct weer stabiel. Veiligheid gaat echter voor alles. Om die reden is besloten de stabiliteit van het viaduct eerst nog tot en met zaterdagochtend te monitoren. ProRail betreurt de hinder voor het wegverkeer.

Gepubliceerd op