Nieuwsberichten

Hoera, spoorbrug Utrecht ligt op zijn plek

ProRail heeft de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. Wat een mijlpaal! De nabij gelegen sporen zijn zondag op maandagnacht weer vrijgegeven en de treinen konden maandagochtend weer rijden. Ook de Vleutensebaan is weer open voor het wegverkeer en scheepvaart is sinds vannacht mogelijk. In deze timelapse kun je het noeste werk nog eens in sneltreinvaart terugzien.

Spoorbrug begint aan oversteek

De spoorbrug komt omtreeks 16.30 uur in beweging
Update 16.30 uur. De spoorbrug komt omstreeks 16.30 uur in beweging om de oversteek te maken. Dat duurt ongeveer twee uur. Daarna moet de brug van het ponton op de hulpconstructie aan de oostkant worden gereden. Dat neemt enkele uren in beslag waardoor het Amsterdam-Rijnkanaal tot 00.00 uur gestremd zal blijven.

Oversteek spoorbrug duurt langer

De spoorbrug wacht op de oversteek
Update 09.30 uur. De voorbereidingen voor de oversteek van de spoorbrug op zondag 19 november duren langer dan verwacht. Het ponton waarop de brug steunt moet precies op de goede hoogte liggen en dat is nog niet het geval. Hiervoor moet de waterstand in het Amsterdam-Rijnkanaal verhoogd worden. Dat gaat enkele uren duren. De stremming van het Amsterdam-Rijnkanaal voor de scheepvaart wordt verlengd tot 20.00 uur vandaag.