Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Geluidmaatregelen langs het traject van de spoorverdubbeling

Nieuws

20 november 2016

Onderdeel van het project van de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is het stiller maken van de huidige spoorbrug. Ook worden, daar waar het nog niet was gebeurd, de houten dwarsliggers vervangen voor (stillere) betonnen dwarsliggers. Maar er gebeurt nog meer in het kader van een aparte geluidsaneringsprocedure.

Wat houdt de geluidsanering in?

ProRail heeft een gedetailleerd akoestisch onderzoek laten uitvoeren door Movares. De uitkomsten van het onderzoek zijn verwerkt in het geluidsaneringsplan Utrecht Centraal - Leidsche Rijn. Hierin staat dat er op meerdere locaties langs het spoor geluidschermen nodig zijn.
Ook zijn in het ontwerpbesluit  de woningen opgenomen waarvoor geldt dat de geluidsbelasting niet teruggebracht kan worden tot de wettelijke norm van 65 decibel. Voor deze woningen zal nog nader worden onderzocht of de geluidsbelasting binnen de woning (de binnenwaarde) aan de wettelijke norm voldoet. Als dit niet het geval is, wordt voor deze woningen onderzocht of geluidisolerende maatregelen aan de gevel getroffen kunnen worden.

Ontwerpbesluit ter inzage

Op 15 november heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een ontwerpbesluit genomen ter vaststelling van het geluidssaneringsplan Utrecht Centraal - Leidsche Rijn. Op 16 november is een kennisgeving van dit ontwerpbesluit gepubliceerd in de Staatscourant en het Stadsblad Utrecht. In het geluidsaneringsplan staat onder andere op welke locaties langs het spoor geluidschermen komen en welke lengte en hoogte zij krijgen. Het ontwerp¬besluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden gedurende zes weken ter inzage gelegd, bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai, Steinhagenseweg 2d, 3466 GP, te Woerden (op afspraak). Alle stukken zijn ook in te zien en te downloaden via  www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen. Tijdens de terinzagelegging kan een zienswijze worden ingediend.

Inloopavond op woensdag 30 november

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over de maatregelen en/of de procedure of naar aanleiding van de brief die we aan omwonenden hebben verstuurd. Daarom organiseren we op woensdag 30 november van 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopavond in het Majella Centrum, Vleutenseweg 494 in Utrecht. U kunt binnenlopen op het tijdstip dat u schikt om uw vragen te stellen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers