Groen licht voor geluidmaatregelen

Nieuws

12 mei 2017

Het saneringsplan voor de geluidmaatregelen langs delen van het traject van spoorvernieuwing is deze week onherroepelijk geworden. Dat betekent dat de voorgestelde geluidmaatregelen kunnen worden uitgevoerd.

Op 15 november 2016 heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een ontwerpbesluit genomen ter vaststelling van het geluidsaneringsplan Utrecht Centraal - Leidsche Rijn. Via een officiële publicatie, een brief en een informatieavond zijn bewoners geïnformeerd over de mogelijkheid om gedurende 6 weken een zienswijze tegen het besluit in te dienen. Een bewoner diende een zienswijze in. In een persoonlijk gesprek hebben we meer uitleg kunnen geven over de inhoud van het besluit. Het definitieve besluit is in maart 2017 gepubliceerd en inmiddels onherroepelijk. Het besluit en de bijbehorende stukken zijn terug te vinden op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai.


Geluidschermen

Voor de geluidsanering plaatsen we geluidschermen op een aantal plekken langs het traject van de spoorverdubbeling. In overleg met de gemeente is besloten om hetzelfde ontwerp toe te passen als het ontwerp van de schermen die nu al langs de Cremerstraat en op meerdere plaatsen in Utrecht staan. Alle schermen hebben een standaard onderrand van 1 m zwart rooster, dat kan worden bedekt  met beplanting. Het bovenste deel van het scherm heeft horizontale lamellen en is daarmee deels transparant.
Aannemersbedrijf  Knipscheer Infrastructuur BV bereidt de plaatsing van geluidschermen als onderdeel van de geluidsanering voor. De plaatsing van de schermen wordt afgestemd met de werkzaamheden voor de spoorverdubbeling en kunnen gelijktijdig worden uitgevoerd. Na de zomer wordt gestart met de schermen aan de zuidzijde van het spoor.


Gevelisolatie

Ruim dertig woningen komen in aanmerking voor een vervolgonderzoek naar het geluidniveau binnenin de woning. De eigenaren van deze woningen zullen vanuit het Project Gevelisolatie, dat door Rijkswaterstaat wordt begeleid, worden benaderd.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers