Start aanleg 1162 meter geluidscherm

Nieuws

7 september 2017

Op een aantal locaties langs traject van de spoorverdubbeling komen er geluidschermen. Deze worden geplaatst aan de noordzijde, langs een deel van de Galjoenstraat en aan de zuidzijde langs een deel van de Cremerstraat. De totale lengte van de schermen is 1162 meter. Deze week is aannemer Knipscheer Rail-Infra gestart met de uitvoering van het werk.

De aannemer stemt zijn werkzaamheden af met de planning voor de aanleg van de spoorverdubbeling. Aan de zuidzijde van het spoor werkt hij tot begin oktober aan de aanleg van een kabelkoker en de fundering van de schermen. Daarbij maakt hij gebruik van een trillingsarme methode. Vanaf december worden de schermen op de fundering geplaatst.
Voorjaar 2018, nadat de nieuwe sporen aan de zuidzijde in gebruik zijn genomen, zijn ook de geluidschermen langs de noordzijde van het spoor aan de beurt. 

Ontwerp schermen

De schermen krijgen hetzelfde ontwerp als de schermen die nu al langs de Cremerstraat en op meerdere plaatsen in Utrecht staan.  Ze hebben een standaard onderrand van 1 meter zwart rooster. Het bovenste deel van het scherm heeft horizontale lamellen en is daarmee deels transparant.

Lees ook het eerdere bericht: Groen licht voor geluidmaatregelen


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers