Timelapse: spoorbrug Utrecht in 'no time' opgebouwd

Nieuws

1 juni 2017

ProRail verdubbelt het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. En daar hoort een nieuwe spoorbrug bij. De brug is op de kade van het Amsterdam - Rijnkanaal opgebouwd. Mooi te zien in de timelapse!

Bekijk: Timelapse: Spoorbrug voor Utrecht gebouwd in 1 minuut

Spannende klus in november

Tussen stations Leidsche Rijn en Utrecht Centraal verdubbelen we over een lengte van bijna 2 km het aantal sporen van twee naar vier. Voor deze spoorverdubbeling bouwt ProRail een extra - en stillere - brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. De enorme brug is in delen over het water van Schiedam naar Utrecht gevaren. De spoorbrug komt tussen de huidige brug en de Hogeweidebrug in te liggen. Het verplaatsen van de spoorbrug gebeurt in november. Dat wordt een spannend klusje!

Kijk mee via de webcam

De timelapse is gemaakt van beelden van onze webcam op locatie. De beelden bestrijken de periode april - 23 mei. De webcam staat nog aan, dus je kunt altijd live een kijkje nemen, via deze link: Webcams

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers